Meer informatie

‘Meer informatie’ is het zuiver informatieve onderdeel van deze website. Hier vindt u precies die informatie die nodig is om te begrijpen welke regelingen nodig zijn om nabestaanden te behoeden voor een juridisch, fiscaal of feitelijk problematische nalatenschapsafwikkeling in Spanje.

Dit onderdeel ‘Meer informatie’ bestaat uit de navolgende pagina’s:

  1. Rechtskeuze voor Nederlands erfrecht;
  2. Waarom (kiezen voor) Nederlands erfrecht?;
  3. Erfbelasting in Spanje en Nederland;
  4. Nalatenschapsafwikkeling in Spanje.

Tip 1

De 4 onderdelen kunnen afzonderlijk worden aangeklikt (links in het scherm)…

…maar lezen van de 4 onderdelen in de aangegeven volgorde lijdt tot een beter begrip! Voor een verdieping van de kennis leest u de basisartikelen en de artikelen over testamenten (afzonderlijke pagina).

Tip 2

‘Laatste nieuws’ (onderaan deze pagina) vermeldt actualiteiten. De materie is constant in beweging. Regelmatig raadplegen van dit onderdeel is aan te bevelen. De belangrijkste actualiteiten worden nader toegelicht in onze columns in het weekblad ‘Hallo’ (Costa Blanca), het weekblad ‘Infokrant’ (Costa Blanca), en het maandblad ‘Kosta’ (Costa del Sol).

Tip 3

De columns kunt u ook op deze website lezen. De nieuwste columns vindt u onder ‘ACTUEEL EN ALERTS’.

Om ‘ACTUEEL EN ALERTS’ automatisch via de e-mail te ontvangen dient u zich te registreren. Hoe dit moet leest u op de Home pagina van deze website.

Tip 4

Gebruik de zoekfunctie!

Vul een trefwoord in (achter ‘Search’; rechtsboven in het scherm) en druk op ENTER.

Vul bijvoorbeeld het woord ‘stiefkinderen’ in, en vindt alle columns waarin dit woord is opgenomen. Wees selectief bij gebruik van trefwoorden. Een trefwoord als ‘testament’ levert te veel treffers op. De belangrijkste artikelen over testament zijn overigens gebundeld op een afzonderlijke pagina van deze website.