“Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen: Nederlandse notarieel juristen én Spaanse juristen, met jarenlange ervaring en kennis in de Spanje-praktijk”

Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen is een maatschap van 4 notarissen. Naast de 4 notarissen werken er 3 notarieel juristen in loondienst, 1 Spaanse juriste (Spaans- en Nederlandstalig), 4 HBO-notarieel juristen (waarvan 2 Spaans- en Nederlandstalig) en 13 notarieel medewerksters.

2 van de 4 notarissen werken fulltime voor de ‘Spanje-afdeling’. Deze Spanje-afdeling bestaat inmiddels meer dan 10 jaar. De Spanjeafdeling staat onder leiding van de notarissen mr. R.L. (Renato) Zanardi (notaris) en mr. J.T. (Judy) Tromp. Renato Zanardi, Ilonka Dekker (Spaans juriste) en Ana Pascual bemensen het kantoor aan de Costa Blanca. Judy Tromp houdt één week per maand kantoor aan de Costa del Sol (Marbella).

Renato Zanardi

Renato Zanardi is de initiatiefnemer van de Spanje-afdeling. Hij is zich 11 jaar geleden gaan richten op de advisering van Nederlanders die woonachtig zijn of bezittingen hebben in Spanje op het gebied van testamenten, erfrecht, erfbelastingrecht en (fiscale) nalatenschapsplanning en nalatenschapsafwikkeling.

Inmiddels is hij een belangrijk deel van het jaar te vinden op ons kantoor aan de Costa Blanca, alwaar hij besprekingen heeft met zijn Nederlandse cliënten. Hij is lid van de Nederlandstalige Businessclub Costa Blanca.

Daarnaast schrijft hij samen met Judy Tromp columns over de genoemde onderwerpen in Nederlandstalige bladen aan de Costa’s, zoals de ‘HALLO’ (Costa Blanca), en de ‘KOSTA’ (Costa del Sol’), en geeft hij – eveneens samen met Judy – lezingen in Spanje en Nederland. Daarbij komen ook aanverwante onderwerpen als ‘levenstestamenten’, schenkingsrecht en de overdracht van Spaans onroerend goed van ouders op kinderen aan de orde.

Op Spaans grondgebied helpt hij het Spaans/Nederlandse advocatenkantoor Lex Foris international Law met (Nederlandse) notariaat gerelateerde dienstverlening. Dit gebeurt mede met behulp van onze vestiging aan de Costa Blanca, en met behoud van onhankelijkheid. Doelstelling: het zo soepel mogelijk laten verlopen van de og-transacties van de Nederlandse cliënten van Lex Foris in Spanje: zie ook www.zekerenvastgoedinspanje.nl. Onder dit ‘label’ worden Nederlandse en Vlaamse cliënten door Lex Foris begeleid en geadviseerd bij alle onroerend goed gerelateerde transacties aan de Costa Blanca, maar ook elders in Spanje.

Judy Tromp

Judy Tromp is na haar carrière als notarieel ondernemingsrecht- en familierechtjuriste op het kantoor van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen in 2009 gestart op de Spanje-praktijk en werkt sindsdien schouder aan schouder met Renato Zanardi aan de verdere uitbouw daarvan.

Op Spaans grondgebied helpt zij het Spaans/Nederlandse juristen, advocaten en fiscalistenkantoor van Euro Economics in Marbella (Costa del Sol) met (Nederlandse) notariaat en estate planning gerelateerde dienstverlening. Dit gebeurt mede vanuit de vestiging van laatstgenoemd kantoor in Marbella, en met behoud van onhankelijkheid. Doelstelling: het zo goed mogelijk adviseren van de Nederlandse cliënten van dit kantoor op het gebied van estateplanning, testamenten en nalatenschapsafwikkeling aan de Costa del Sol: zie ook www.euroeconomics.com. Daarnaast is zij personeelsmanager op ons Nederlandse hoofdkantoor (plus/minus 30 medewerkers).

Sinds 2015 is zij als volwaardig notaris toegevoegd aan het protocol van Renato Zanardi.

Judy is elke maand 3 tot 4 dagen aanwezig op haar kantoorkamer in het gebouw van Euro Economics in Marbella voor besprekingen met haar cliënten aldaar.

Marieke Buijs

Met ‘Schoevers’ als vooropleiding is Marieke Buijs in 2003 begonnen als notarieel medewerkster op de afdeling familierecht van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen.

Al snel werd zij de rechterhand van Renato Zanardi, die toen nog kandidaat-notaris was. Enthousiast geworden door de vakinhoudelijke kanten van het werk dat zij onder ogen kreeg, is zij gestart met de 4-jarige notarieel juridische HBO-beroepsopleiding voor ‘register-notarisklerk’ waarvoor zij in 2010 haar diploma (cum laude) behaalde.

Sinds het begin van de Spanje-praktijk heeft zij Renato Zanardi geholpen aan het uitbouwen hiervan. Sinds de geboorte van haar dochter werkt ze drie dagen per week (maandag, dinsdag en donderdag) volledig voor de Spanje-praktijk op het Nederlandse hoofdkantoor.

Ilonka Dekker

Met ingang van 1 oktober 2015 beschikt de Spanje-afdeling van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen over een Nederlandstalige Spaans juriste. Ilonka Dekker was toen 36 jaar oud.

Zij is op 19 jarige leeftijd vanuit Nederland geëmigreerd naar Spanje, alwaar zij rechten is gaan studeren op de universiteit in Granada (Andalusië).

Vanaf haar afstuderen is zij actief geweest als abogada (advocate) bij diverse advocatenkantoren aan de Costa Blanca. Zij helpt mensen echter liever aan een minnelijke oplossing, zodat zij nu bij Hak & Rein Vos op de juiste plek terecht lijkt te zijn gekomen, waar zij tevens haar collega’s op de Spanje-afdeling op de hoogte houdt van de ontwikkelingen op relevante Spaanse rechtsgebieden.

Daarnaast gaat zij een belangrijke rol spelen binnen ons nieuwe label www.zekerenvastgoedinspanje.com. Dit label, ontstaan uit het samenwerkingsverband met het advocatencollectief Lex Foris International Law van mr. R. (Roeland) van Passel, gaat Nederlanders helpen die onroerend goed willen kopen aan de Costa Blanca met advies op juridisch en fiscaal gebied.

Advies: wilt u een huis kopen, verkopen of schenken of anderszins overdragen aan uw kinderen etc. dan is het verstandig eerst vrijblijvend contact op te nemen met ons kantoor teneinde de juridische en fiscale mogelijkheden te verkennen.

Anna Pascual

Met ingang van 1 januari 2016 beschikt de Spanje-afdeling van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen over een enorme hoeveelheid ervaring op de relevante specifiek Spaanse elementen (praktisch, administratief, en fiscaal) van een nalatenschapsafwikkeling in Spanje. Ana is wat ze noemen: ‘een oude rot in het vak’ met haar ruim 20 jaar ervaring bij een gerenommeerd vergelijkbaar kantoor als onze Spanje-praktijk.

Haar ervaring beperkt zich niet tot de autonome regio Valencia. Zij heeft in haar loopbaan veel nalatenschappen afgewikkeld van Nederlanders in diverse comunidades van Spanje, van Zuid tot Noord. We zijn heel erg blij met haar komst.

De rol die de Spanje-afdeling van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen speelt in de diverse samenwerkingsverbanden die het kantoor heeft in Spanje, ligt primair op het gebied van de advisering en toepassing van Nederlands recht.

Toch heeft ons kantoor inmiddels ook de beschikking over Spaanse juristen (afgestudeerd in Spaans recht) die u bij allerlei andere juridische kwesties op Spaans grondgebied van dienst kunnen zijn.

Zo kunnen wij u juridisch begeleiden bij de aan- of verkoop van uw Spaanse woning. Zie ook www.zekerenvastgoedinspanje.com

Dit geldt ook (en in het bijzonder) als dit een verkoop betreft aan een of meer van uw kinderen (in het kader van uw nalatenschapsplanning!).