Legalisatie Nederlandse documenten

Op onze vestigingen in Albir en Marbella kunt u ook terecht om uw handtekening te laten legaliseren onder documenten die in Nederland moeten worden gebruikt (zoals verklaringen en volmachten) (1)

Dit is een handige service voor de Nederlanders die aan de Costa Blanca of Costa del Sol wonen, aangezien zij voor een legalisatie niet zonder meer terecht kunnen bij een Spaanse notaris, en niet meer terecht kunnen bij de Nederlandse consul.

Procedure:

  1. U plaatst uw handtekening in aanwezigheid van de notaris of van een medewerker van het kantoor in Albir of Marbella;
  2. Het document wordt vervolgens naar ons Nederlandse kantoor gestuurd of meegenomen door notaris Zanardi of Tromp, die regelmatig pendelen tussen Nederland en Spanje.
  3. Op ons Nederlandse kantoor wordt de notariële legalisatieverklaring onder uw handtekening geplaatst. Dit laatste gebeurt derhalve niet op het kantoor in Albir/Marbella. Reden: een Nederlandse notaris mag slechts ambtshandelingen verrichten binnen de Nederlandse landsgrenzen. De waarneming van het plaatsen van de handtekening mag wel buiten Nederland plaatsvinden. Ook een medewerker (niet zijnde een notaris) mag deze waarneming verrichten.
  4. Het document wordt door ons Nederlandse kantoor doorgestuurd naar de Nederlandse (rechts)persoon of instantie in Nederland die het document nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een Nederlands notariskantoor.

De kosten voor het op deze wijze legaliseren van een document bedragen € 150,00 exclusief 21% BTW. Voor elk extra te legaliseren document wordt € 25,00 (exclusief 21% BTW) in rekening gebracht.

(1) Deze dienstverlening geldt uitdrukkelijk niet voor documenten die (mede) te maken hebben met een nalatenschapsafwikkeling in Spanje, tenzij wij het desbetreffende nalatenschapsdossier zelf in behandeling hebben.

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u specifieke vragen over een nalatenschap en de afwikkeling daarvan? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Contactformulier

Bekijk hier het privacybeleid

Een moment geduld aub.