Ik ben resident in Spanje. Hoe bereid ik mijn nalatenschap voor?

Woensdag 10 mei / Heeft plaatsgevonden.

U geniet onder de Spaanse zon en u staat dan uiteraard liever niet stil bij de dood. Maar ooit zal minimaal een deel van uw nalatenschap in Spanje moeten worden afgewikkeld. Uw erfgena(a)m(en) ondervinden dan iets waar u zelf ook niet meer dagelijks bij stil stond: Spanje is écht een ander land dan Nederland. In deze lezing wordt behandeld waar aan moet gedacht om ervoor te zorgen dat zij uw nalatenschap soepel en belastingvriendelijk kunnen afwikkelen. Na de lezing is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen. Lees de bijbehorende column als inleiding.

Ik ben resident in Spanje. Hoe wikkelen mijn nabestaanden mijn erfenis af in Spanje?

Woendag 14 Juni / Heeft plaatsgevonden.

Tijdens deze lezing komen alle juridische/fiscale en praktische aspecten aan bod. Stap voor stap en in een logische volgorde. Daarmee maken we korte metten met alle indianenverhalen die hierover de ronde gaan en op internet worden beschreven. U krijgt verschillende tips mee en na lezing is er uitgebreid gelegenheid voor persoonlijke vragen. Lees de bijbehorende column als inleiding

Wel of geen resident? Wel of geen levenstestament?

* februari 2018 / 11:00 - 12:30 / Capaciteit: 20 mensen **exacte datum wordt nog vastgesteld**

Wat is een levenstestament? Wat is het verschil tussen een levenstestament en een gewone algemene volmacht? Wat is het verschil tussen een vermogensrechtelijke en medische volmacht. Hoe regel je in de Comunidad Valenciana een medische wilsverklaring? Wat zijn de aandachtspunten indien uw levenstestament zowel in Nederland als in Spanje goed moet kunnen werken? en nog veel meer ….

Ik ben resident in Spanje. Zal ik wel of niet schenken aan mijn kinderen?

* maart 2018 / 11:00 - 12:30 / Capaciteit: 20 personen **exacte datum wordt nog vastgesteld**

Een resident die overweegt te gaan schenken aan zijn kinderen in Nederland heeft antwoord nodig op een aantal belangrijke vragen. Wij lopen deze vragen met u door, zodat u de belangrijkste vraag zelf kunt beantwoorden, te weten: is het doen van schenkingen in uw geval gunstig of niet? Uiteraard is er ook na deze lezing alle gelegenheid tot het stellen van persoonlijke vragen.

INSCHRIJVEN

Met hoeveel mensen bent u van plan deel te nemen?(Vereist)